در مرحله انتخاب واتراستاپ دو گزینه اساسی پیش رو داردید. یا باید از انواع واتراستاپ تخت استفاده کنید که برای درزهای اجرایی کاربرد دارد و یا باید به سراغ واتر استاپ حفرهدار بروید که برای درزهای انبساطی استفاده میشود.

گام اول انتخاب صحیح واتراستاپ تعیین نوع درز است. انتخاب آببند برای درز انبساطی و اجرایی متفاوت است. باید مشخص شود که نیاز پروژه چیست.آببند دیواری لازم است یا کف خواب و غیره.
یکی دیگر از موارد مهم انتخاب آب بند، مسئله ماهیت آببند است است. انواعی که جلوی آب را سد میکنند و انواعی که آب را جذب و منبسط میشوند دو دسته مهم از نظر عملکردی هستند.
واتراستاپ پی وی سی
نوارهای واتراستاپ از جنس پی وی سی با ایجاد سد جلوی نفوذ آب را میگیرد. براساس استانداردهای ASTM و یا CRD طراحی شده است و هم برای درزهای انبساطی و هم برای درزهای اجرایی مورد استفاده است.

کاربرد واتراستاپ پی وی سی
واتراستاپ پی وی سی کاربرد متنوعی از جمله موارد زیر را شامل می شود.
- دارای مقاومت کششی بالا که حتی در مقایسه با استاندارد مورد نیاز برای مقاومت کششی مقادیر بالاتری را پوشش میدهد.
- به آسانی نصب میشود.
- دمای هوا هیچ تاثیری بر نصب آن نخواهد داشت.
- میزان انعطاف بالایی دارد.
- در برابر شرایط قلیایی نیز مقاومت خوبی از خود نشان میدهد.
- از نظر دوام و عمر تا زمانی که سازه موجود داشته باشد واتر استاپ پی وی سی نیز پایدار خواهد بود.
- نوارهای آببندی از جنس پی وی سی، برای سدها و کانالهای آب و تونل و سازههای هیدرولیکی کاربرد دارد.
- از نظر هزینه نسبت به نوع لاستیکی به صرفه است.
- کاربرد آن در پروژههایی که با نفت سروکار دارد و یا در مجاورت سیالات هیدروفوبیک گستردهتر است.
انواع واتراستاپ پی وی سی
واتراستاپ پی وی سی در دو نوع ساخته می شود.
- واتر استاپ پی وی سی تخت
- واتراستاپ پی وی سی حفره دار
واتر استاپ پی وی سی تخت:
برای درزهای اجرایی کاربرد دارد و آج یک طرفه دارد.
واتراستاپ پی وی سی حفره دار:
برای درزهای انبساطی و انقباضی کاربرد دارد و قابلیت تغییر شکل بالاتری به دلیل وجود حفره خواهد داشت. معمولا برای فشارهای هیدرولیکی و تغییر شکل عرضی و طولی عملکرد مناسبی از خود نشان میدهد.
انتخاب واتراستاپ بنتونیتی

جنس بنتونیت سدیم، به شما امکان استفاده از نوعی آب بند منبسط شونده را خواهد داد. اطراف لوله و درزهای اجرایی که پیشبینی آن سخت است و جاهایی که بتن ضخامت کمتری دارد از چنین آب بندهایی میتوان استفاده کرد. معمولا زمانی که با درزهای سردی مواجه میشود که امکان نصب نوار پی وی سی به شما نمیدهد که نوع بنتونیتی رو میآورید. این مدل از آببندها به صورت منبسط شونده عمل میکنند و پس از آنکه با رطوبت تماس پیدا کردند تا ۴۰۰ درصد افزایش حجم داشته و درز را میپوشانند.
تفاوت عملکردی میان انواع واتر استاپ چیست؟
از نظر عملکرد دو دسته کلی وجود دارد. توجه داشته باشید که قرار است وسیلهای استفاده کنید که جلوی نفوذ آب را بگیرد. یا این جلوگیری از نفوذ را با ایجاد سدی در برابر آب انجام میدهد. که نوع پی وی سی آب بندی است که با ایجاد مانع این کار را خواهد کرد و یا اینکه با جذب آب افزایش حجم داده و منبسط میشود و جلوی حرکت آب را خواهد کرد. این مدل از آب بند را با نام واتراستاپ بنتونیتی میشناسند. برای درزهای انقباضی و انبساطی تنها میتوانید روی آببند پی وی سی از نوع حفره دار حساب کنید. نوع تخت پی وی سی برای درز اجرایی کاربرد دارد.
برای درزهای اجرایی کدام واتراستاپ مناسب است؟
برای درزهای اجرایی بهتر است از نوع منبسط شونده مانند بنتونیتی به جای واتراستاپ پی وی سی تخت استفاده کنید. سادهتر نصب میشود، کار اجرایی سرعت بیشتری خواهد داشت و با دقت بالاتر انجام میشود. پیش از آنکه رطوبت به آرماتور برسد جلوی ورود آب را خواهد گرفت. نیاز به نیروی تخصصی خاصی برای نصب نخواهد داشت. فضای کمتری را اشغال میکند و برای درزهای اجرایی در مقایسه با پی وی سی مناسبتر است.